Magyarországon a biztosítás szó nem feltétlenül a legnépszerűbbek közé tartozik. Ennek számos oka, van, viszont még a legelvakultabb emberek is tudják, hogy igenis bizonyos biztosításokra szükség van. Nem mindegy melyikre, és az sem mindegy melyik konkrét szerződést választjuk. Ezért van szüksége mindenkinek egy olyan szakemberre, aki segíti őt eligazodni a több száz konkrét ajánlat között. Na de ne szakmázzunk ennyit, nézzünk meg bár érdekességet a biztosításokról!

Az első „biztosítás”

Már az őskorban is észrevették, hogyha többet gyűjtenek be, vagy vadásznak le élelemből, mint amennyi kell, akkor az el tudják cserélni. Igen ám, de a tárolt dolgokat meg kell védeni nehogy elrabolják, vagy kifosszák. Ettől függetlenül nem innen származik a biztosítás.

A biztosítások fejlődése

A középkorban létezett a klasszikussá vált céh rendszer. Milyen érdekes, hogy ők csináltak egy úgy nevezett „Társládát”. Ebbe a tagok pénzt tettek bele. És amikor valaki megbetegedett és nem tudott dolgozni, vagy sajnos meghalt, akkor a családnak adtak belőle pénzt. Ez tekinthető a baleset és életbiztosítás első verziójának.

A modern biztosítás megszületése

Az első igazi biztosítási kötvény, amelyről írásos emlékünk is van, az 1347-ből Genovából származik. Ez egy bizonyos tengeri biztosítás volt. Ebben a kereskedő azt vállalta bizonyos összeg fejében, hogy megtéríti a hajó, vagy a szállítmány tulajdonosának a kárát, hogyha bármilyen balszerencsés esemény történne.  Azaz a 14. században megszületett a mai modern értelemben vett vállalkozói felelősség biztosítás. És azóta sok minden történt az azóta eltelt majdnem 700 év alatt.

A bevezető rész után olyan izgalmas dolgok következnek majd, mint hogyan alapult az első biztosítótársaság, milyen számok alapján számoltak kockázatokat, hogyan lett milliárdos egy család egy speciális biztosítás segítségével, és hogy jutottunk el oda, hogy a biztosító már akkor is fizet, ha a nyaralásunk alatt rossz volt az idő. Tartson velünk a továbbiakban is, illetve vegye fel velünk a kapcsolatot! Készséggel állunk a rendelkezésére.