Élet- és balesetbiztosítások

 

Az életben mindenki gondoskodik valakiről. Legtöbben önmagunk mellett családunkról: hazás- vagy élettársunkról, gyermekeinkről, szüleinkről, adott esetben más közeli vagy távolabbi rokonainkról. A gondoskodás nem egyszerű feladat akkor sem, ha jó egészségnek örvendünk és minden anyagi körülmény adott hozzá. De fel kell készülnünk arra az esetre is, ha valamilyen betegség vagy váratlan esemény kapcsán már nem tudjuk ezt megtenni azokkal, akiket szeretünk.

Az életbiztosítások jelentős anyagi segítséget nyújtanak a családnak, amikor haláleset történik. Maga a temetés is tetemes anyagi kiadással jár, nem is beszélve arról, hogy hosszú időbe telhet, mire a család élete ismét normál kerékvágásba kerül. De jelentős szerepük van a hitelfedezeti életbiztosításoknak egy hitelfelvétel esetén is, ami megkönnyíti a visszafizetést abban az esetben, ha a hitelfelvevő a törlesztés időszakában elhalálozik.

De nem is kell, hogy megtörténjen a legrosszabb ahhoz, hogy extra anyagi forrásra legyen szükségünk. Egy baleset hosszú, vagy átmeneti időre ugyanígy megváltoztathatja az életünket. Közlekedési, háztartási vagy munkabaleset számos olyan következménnyel járhat, amikor nélkülözhetetlen egy balesetbiztosítás. Legyen szó rokkantságról, átmeneti munkaképtelenségről, műtétről, kórházi tartózkodásról, vagy egy egyszerű csonttörésről, könnyen és egyik percről a másikra kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor csak a balesetbiztosítás segít.

Sokan úgy gondolják, hogy mindez felesleges, hiszen miért pont velünk történne ilyesmi. Nos, ha nem történik semmi komoly dolog az évek során sem Veled, sem a szeretteiddel, az a legjobb. Ha volt élet- és balesetbiztosításod, akkor nyugtával dicsérheted a napot, hogy Te mindent megtettél annak érdekében, hogy legalább anyagilag ne kerülhess kilátástalan helyzetbe. Ha viszont mégis történik valami, akkor nélkülözhetetlen a megfelelő élet- és balesetbiztosítás.

A legfőbb kockázatok

A teljesség igénye nélkül lássuk, hogy milyen esetben nyújtanak jelentős anyagi segítséget az élet- és balesetbiztosítások, amelyek fedezetei biztosítónként jelentősen eltérőek lehetnek!

Haláleset

A család életének zökkenőmentessé tételére, hitel visszafizetésére, temetési költségekre érdemes felkészülni.

Baleset, ami lehet közlekedési-, háztartási- vagy munkabaleset:

maradandó egészségkárosodás (rokkantság), kóma, kórházi ápolás, műtét, csonttörés, égés, keresőképtelenség, ficam, szalag-, izomszakadás stb.