Megtakarítások

Egy ideális világban mindig van annyi pénzünk, befektetésünk, tartalékunk, hogy a váratlan, vagy az akár előre tervezett élethelyzeteket finanszírozni tudjuk belőle. A valóság azonban más.
A megtakarítási biztosítás egy egyedülálló biztosítás, mert amíg a legtöbb biztosítás célja az, hogy a váratlan helyzetekre nyújtson megnyugtató megoldást, a megtakarítási biztosítás azokra az élethelyzetekre való, amikre előre fel tudunk készülni.
A megtakarítási biztosítás segít felkészülni például a gyerek továbbtanulásának költségeire, a nyugdíjas éveinkre, egy tervezett. nagyobb utazásra, felújításra, vagy bármilyen nagyobb kiadásra.
A piacon ma már számtalan megtakarítási biztosítással találkozhat: mi abban tudunk Önnek segíteni, hogy megtaláljuk azt, amelyekkel kompromisszumok nélkül, pontosan azokat a célokat érheti el, amit szeretne.
Kattintson, segítek megtalálni azt a megtakarítási biztosítást, ami pontosan Önnek való.

 

A legjellemzőbb megtakarítások

Összeszedtük, hogy milyen típusokkal találkozhatsz a megtakarítási palettán.

Hagyományos megtakarításos életbiztosítások

A hagyományos megtakarításoknál a biztosító egy előre meghirdetett ún. technikai kamatot biztosít a megtakarításra, így a megtakarítás biztonságos, hisz garantált kamatot ad a biztosító. Ennek mértéke a jelenlegi kamatkörnyezetben nem túl magas, azonban ügyfélként nem teszed ki magad árfolyamkockázatnak. 

Unit-linked életbiztosítások

A unit-linked, más néven a befeketetéssel kombinált életbiztosítási konstrukcióknál az ügyfelek pénzét ún. eszközalapokba fektetik be. Az eszközalapoknak meghatározott befektetési politikájuk van. Megtalálhatóak köztük a kevésbé kockázatos állampapírokba fektető eszközalapok, valamint a kockázatos részvény túlsúlyos eszközalapok is. Az ügyfél összeállíthat saját portfóliót, vagy használhatja a biztosítók befektetéseket segítő szolgáltatásait.