Megtakarítások

A biztosítások általában nem várt eseményekre nyújtanak védelmet. Vannak azonban az életben olyan dolgok, amikről tudjuk, hogy meg fognak történni, és a legtöbb esetben ezekre célszerű is felkészülni.

Ilyen lehet például gyermekünk továbbtanulása vagy életkezdése, amivel sikeres jövőt tudunk biztosítani a számára. Ha időben kezdünk el megtakarítani, akkor gyermekünk nem hitellel kezdi első felnőtt éveit.

A másik nagy cél, amire nem árt időben gondolni, saját nyugdíjas éveink anyagi biztonsága, mivel a demográfiai változások kapcsán egyre inkább egyértelművé válik, hogy életszínvonalunk megőrzése csak saját megtakarításunk és öngondoskodásunk segítségével lesz lehetséges.

A biztosítóknak számos konstukciója van a megtakarítási célok megvalósítására. Érdemes azonban ezeket szakértőkkel átbeszélni.

A legjellemzőbb megtakarítások

Összeszedtük, hogy milyen típusokkal találkozhatsz a megtakarítási palettán.

Hagyományos megtakarításos életbiztosítások

A hagyományos megtakarításoknál a biztosító egy előre meghirdetett ún. technikai kamatot biztosít a megtakarításra, így a megtakarítás biztonságos, hisz garantált kamatot ad a biztosító. Ennek mértéke a jelenlegi kamatkörnyezetben nem túl magas, azonban ügyfélként nem teszed ki magad árfolyamkockázatnak. 

Unit-linked életbiztosítások

A unit-linked, más néven a befeketetéssel kombinált életbiztosítási konstrukcióknál az ügyfelek pénzét ún. eszközalapokba fektetik be. Az eszközalapoknak meghatározott befektetési politikájuk van. Megtalálhatóak köztük a kevésbé kockázatos állampapírokba fektető eszközalapok, valamint a kockázatos részvény túlsúlyos eszközalapok is. Az ügyfél összeállíthat saját portfóliót, vagy használhatja a biztosítók befektetéseket segítő szolgáltatásait. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Sikeresen feliratkoztál!