Sajnos a magyar egészségügy finoman fogalmazva is nem áll a helyzet magaslatán. Úton-útfélen csak arról hallani, hogy kinek mennyit kellett várnia egy sima vizsgálatért, vagy hány hónapot egy műtétre. Sajnos ezeket mi is tapasztaljuk, nem tudunk vele vitatkozni. Viszont tudunk mutatni egy alternatív javaslatot, amely segíthet.

Mi is a probléma?

Igazság szerint egy szóban megfogalmazva a sokat kritizált TB-rendszer. Jelenleg még mindig Otto von Bismarck „kreálmánya” az, amely működik bár már nagyon az utolsókat rúgja világszerte. A felosztó-kirovó rendszernek meg vannak a maga előnyei, de a jelenlegi demográfiai helyzet (öregedő társadalmak) miatt nem működhet sokáig ilyen formában. Hiszen ha kevesebb a bevétel, mint a kiadás (konkrétan kevesebben dolgoznak és többen vannak az eltartottak), akkor egyetlen egy cég, vállalat, állam sem tud működni.

Hiába vannak szakmailag elismert orvosaink, megfelelő berendezések, hogyha nincs rá kapacitás, hogy használják őket. Ennek az oka pedig a pénzhiány. Ezért van szükség egy szemléletváltásra. Sajnos már nem érvényes „a 40 évig dolgozom, és az állam eltart majd”, valamint a „fizetek TB-t, ezért a legjobban lássanak el” elve sem.

Gondoljunk csak bele, abba hogy valójában a TB rendszer nem is igazságos. Hiszen egészségügyi szempontból, ha megnézzük, ugyanazt az ellátást kapja az, aki 800 ezer forint után adózik, mint az, aki minimálbér után. Erre lehet mondani, hogy de akinek több pénze van, az tud előnyöket vásárolni magának (hálapénz, privát szféra). Ebben van igazság, de rendszerszinten ez nem tartható állapot.

Mit tapasztalunk a problémákból?

Hát nem terveztünk panaszrovatot indítani, de mindenki írja le nyugodtan a véleményét kommentben, mert nincs olyan ember Magyarországon, akinek ne lenne valamilyen negatív tapasztalata. Sajnos.

Mégis a leggyakoribb problémák az alábbiak:

Borzalmas a kórházak állapota tisztelet a kivételnek. Valóban, személyes tapasztalatokra támaszkodva is kijelenthetjük, hogy ez bizony igaz. Helyenként omladozó falak mellett kell feküdni egy friss műtét után.

Nem jó bánásmód. Azt tudjuk, hogy a regenerálódásban a nyugodt környezet, az egyik legfontosabb. Nos, ez a kórházak jelentős részében nem lehetséges. Sok beteg, és az orvosok mellett szólva, sokszor még ebédelni sincs idejük.

A várólisták. Na igen, az összes közül talán ez a legrosszabb. Egy sima egy napos műtétre is nagyjából 4-5 hónapot kell várni. Az még belefér, hogy nem SOS műtétekről van szó, de nem véletlen mennek az emberek orvosokhoz. A fájdalommal, panasszal, nehézséggel együtt élni további 4-5 hónapig, plusz a gyógyulás alatt nem jó. Hiszen fizetünk TB-t tehát a szolgáltatás jár nekünk. Úgy, hogy a gépek használatlanul állnak….

A megoldás:

Az, hogy mi a saját pénzünkből megvásároljuk magunknak a gyorsabb minőségi ellátást. Két lehetőségünk van. Vagy homokba dugjuk a fejünket, és amikor baj van, akkor kicsengetünk sok százezer forintot hálapénz és egyéb címszóval, vagy tudatosan felkészülünk egy ilyen lehetőségre. Mindenkinek ez utóbbit javasolnánk, és a megoldás neve így nem más, mint a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás. Előre tervezhetően, számos előny és további szolgáltatás mellett tudunk VIP körülményeket szerezni magunknak, És olcsóbban kijövünk anyagilag, mintha az első lehetőséget választanánk. Később jelentkezünk még részletekkel, és számolásokkal is, addig forduljon hozzánk bizalommal! Nekünk fontos, hogy Ön minden esetben a lehető legjobb szolgáltatást kapja.