A XXI. század kétségtelenül egyik legnagyobb vívmánya az internet. Életünk minden területén megtalálható, így a pénzügyek tekintetében is. Való igaz, hogy sok előnye van az internet térnyerésének a pénz világában is, de legyünk óvatosak, hiszen csak akkor járunk jól az online pénzügyi tanácsadással, ha okosan használjuk.

Mit intézhetünk a neten keresztül?

Ami a biztosításokat illeti, az internet térnyerése is egyre nagyobb, és folyamatos fejlődés előtt áll. Már régebb óta az egyszerűbb biztosításokat megköthetjük pár kattintással, ezek általában a különböző utas-, illetve gépjármű biztosítások, sőt némely esetben a lakásbiztosítások is.

Hitelt, illetve életbiztosítást nem nagyon szoktunk az online világban kötni, hiszen ezek jóval összetettebbek, illetve nagyon sok olyan információval kell tisztában lennünk, amelyek nem teljesen egyértelműek a feltételekből.

Az online biztosításkötés előnyei

Két előnyről tudunk itt beszámolni, az első az, hogy jelentős kedvezményeket kaphatunk. Ez azért van, mert online kötés esetén nem kell közvetítő díjat (ismertebb nevén jutalékot) fizetni, így az erre szánt összeg egy részét megkaphatjuk kedvezményként.

A másik előny pedig a kényelem, hiszen például egy utasbiztosítás esetén megadjuk az adatokat, kiszámoljuk, elutaljuk a díjat, és kész is a szerződés, mindössze ki kell nyomtatni, Röviden, és tömören gyors, és hatékony, de legyünk óvatosak.

Érteni kell a pénzügyekhez

Azzal, hogy nem találkozunk egy független közvetítővel, vagy szakemberrel kockáztatunk is. Maradva az utasbiztosítási példánál, az emberek 90% egy ilyen szerződést az ár alapján választ, ami egy részről érthető, de vajon el is olvassuk a választott szerződés feltételeit? Ha el is olvastuk, mindent egyértelműen megértettünk? Elég kellemetlen érzés, amikor abban a hitben vagyunk, hogy megsérült a fogunk, de a biztosítás fizeti külföldön is, és amikor távoznánk, ki kell fizeti 150-200 euro-t, mert kisebb térítés járt csak nekünk. Ilyenkor nem a biztosító a „szemét”, hanem mi nem figyeltünk oda a szerződés kiválasztásánál.

Használjuk hatékonyan az online pénzügyi tanácsadást!

Számos olyan hasznos pénzügyi oldalt találhatunk, amelyeknek nem elsődleges célja az értékesítés, sokkal inkább az információ átadás. Találunk ilyen oldalakat hitelekkel, életbiztosításokkal, nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatban is. Ne legyünk restek ilyenkor sem szakértő segítségét kérni, mert a nehezen megkeresett pénzünket feleslegesen ne kockáztassuk. Amennyiben szeretné a legmagasabb szintű kiszolgálást, magasan képzett szakértőktől, akkor töltse ki a cikk alatt található adatlapot! Pénzügyi tanácsadónk felkeresi Önt, és minden tudásával azon lesz, hogy Önnek flottul menjenek a pénzügyei.